tisdag 15 mars 2011

Utnyttjande av julklapp

Den 4-5/3 så var det dags att använda sig av det presentkort jag fått av min man i julklapp. Jag lade till lite så kunde vi ta en övernattning med 3-rätters på Nynäs Havsbad.
Rummet var stort men ganska kallt.......
Jag hade packat ned en kall Asti Cinzano och jordgubbar så vi hade lite mys på rummet innan vi tog på oss badrockarna (som man fick) och traskade ner till bryggorna.
Väl där så kröp vi ner i det varma sköna vattnet i en av de två stora badtunnorna. Något dopp i vaken blev det inte denna gång (och - nej, för min del kommer det aldrig att hända).
I nästan 1,5 timme satt vi där. Det var ett par minusgrader, is på havsviken och stjärnklart på himlen. Helt själva var vi ett tag på slutet, en magisk känsla !
Efter det så gick vi upp på rummet och bytte om inför middagen. 3 rätter stod på menyn och vi fick fritt välja från á la carten, det här fanns att välja på :

Förrätter

Carpaccio på oxfilé med färska örter, kavringkrutong och västerbottenost 135 kr

Filet of beef carpaccio with cummin croutons, herbs and swedish aged cheese

Lättrökt pilgrimsmussla med kungsräka, laxterrin och tomatgelé 135 kr

Lightly smoked scallop and king prawn, with a salmon terrin and tomato gel

Jordärtskockssoppa med rökt fläsksida och rostad julienne 125 kr

Creamy soup of jerusalem artichoke, smoked belly of pork and roasted julienne of vegetables

Varmrätter

Majskycklingfilé från Bjäre med charlottenlökspuré, skogssvamp och potatistartlette 275 kr

Corn-fed breast of chicken with a mushroom and potato quiche, and a roasted charlotte onion puree

Piggvar på ben med sandefjordssmör och potatispuré smaksatt med olivolja 345 kr

Turbot served on the bone with sandefjordbutter, and potato puree flavoured with olive oil

Spädgriskarré med aprikospuré och rotsaksterrin samt örtsky 275 kr

Slow baked pork collar with apricots, and roasted root vegetables

Cannelloni med karljohanssvamp och ricotta 275 kr

Cannelloni with mushrooms and ricotta

Desserter

Vaniljparafait med mandelmaräng och hjortronsorbé 135 kr

Vanilla parafait with an almond meringue, and cloudberry sorbet

Inkokta päron med kolaglass och rostade kokossmulor 125 kr

Poached pear with a caramel ice cream and coconut crumbs

Varm chokladbakelse med körsbärsorbé 135 kr

Chocolate fondant with cherries
Vi tog

Till förrätt tog vi lättrökt pilgrimsmussla båda två, den var verkligen himmelsk, till huvudrätt valde jag piggvar och Uffe majskycklingen - vi blev mer än nöjda båda två. Desserten för Uffe blev (såklart - finns väl ingen som gillar choklad mer än han) - varm chokladbakelse, medan jag valde en ljuvlig vaniljparfait.

Tror faktiskt att det var den absolut godaste middag jag ätit - i skarp konkurrens med en middag på restaurang Plah i Oslo.


Utsikten vid frukosten kan man verkligen inte klaga på !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar